Te av högsta kvalité från norra Thailand

Thailand är ganska nytt som te-land. Därför är jag både glad och stolt att vara först i Sverige och kunna erbjuda direktimporterat te därifrån, som har packats enbart för Barkös Te. 

Odlingarna som Choui Fong Tea har är dock snart 50 år. Med hjälp av kinesiskt kunnande, tebuskar från Taiwan, Thailands fina jord och klimat, har de fått fram te av högsta kvalité.

Liksom teerna från Sri Lanka är de kända för sina många hälsofördelar. Alla teer är ekologiskt odlade baserat på rekommenderade normer som fastställts av National Bureau of Agricultural Commodity och Food Standards i Thailand.

Polyfenol i te är effektivt för att minska fetma. Detta aktiverar enzymet som är ansvarigt för upplösning av triglycerider (blodfetter). Det ökar också din kropps energi, främjar metabolism (ämnesomsättning), främjar friska tänder, stärker kroppen och kan hjälpa till att sänka kolesterolet, skyddar mot hjärtsjukdomar, stroke och stödjer matsmältningen. 

Te innehåller narturligt antioxidanter, vilket stärker immunförsvaret och förebygger cancer.

 • Grönt Thai Te "Ekologiskt odlat"

  • Ofta kallad "ojäst" te. Den har genomgått minimal oxidation under bearbetning. Teet kommer från Assam-busken vilket är av samma typ som i Sri Lanka.Smak: Till skillnad mot det gröna teet från Sri Lanka, torkas detta te med kinesisk metod, genom torkning i en stor wokpanna, som ger det en antydan till rostad smak och mild arom.                            Tillagning: Vatten för grönt te, bör vara cirka 85°C till 90°C och kan bryggas flera gånger på samma blad.
 • Jin Xuan Oolong Te "Ekologiskt odlat"

  • Ofta kallat "Halvgrönt" te. Lätt oxiderat. Oolong te förlorar aldrig sin attraktion oavsett hur ofta man dricker det.Smak: Oolong teer erbjuder ett spektrum av unika smaker och eleganta dofter. Smaken är frisk och blommig, som övergår till en något söt eftersmak. Färgen är vackert guldgul. Vatten för Oolong typ, bör bryggas omkring 90°C till 100°C.
  • Tips: Kannan ska värmas innan du häller i vattnet. Ler tekannor är den traditionella kannan för Oolong te, men glaskanna visar det vackra teet när det bryggs. För bästa resultat, använd friskt kallt vatten, Oolong te av hög kvalitét kan bryggas flera gånger från samma blad. Det är vanligt att brygga samma blad tre till fem gånger, den tredje bryggningen är oftast den bästa. Kan även kylas och drickas kallt.
 • Ruanzhi Oolong Te "Ekologiskt odlat"

  • En av de mest kända och finaste Oolong Teer. Bladen till detta te är noggrant handplockade. Plantorna till Ruanzhi Oolong te växter vid noga utvalda planteringar. Som hos de flesta Oolongs är doft och smak av detta te underbart söt och kommer att göra att du längtar efter mer. Utseendet är ljust guldfärgat.Smak: Denna naturligt söta, fruktiga doft är stark och fängslande, medan smaken är fyllig, uppfriskande och söt med en smak som påminner om en mogen persika. Hälsonytta och bryggtemperatur se Jin Xuan Oolong Te. Smaken kommer fram bättre, när brygden har svalnat något.
   
 • Pouchong Oolong grönt Te  "Ekologiskt odlat"

  • Det är väldigt lätt oxiderat te någonstans mellan grönt te och vad som brukar anses Oolong te, men ofta klassificeras som det senare på grund av sin mildare smak än grönt te. Pouchong har en blommig och melonliknade doft och har en rik, mild smak. Pouchong te har visats ha antioxidant aktivitet och anti mutagena egenskaper. Katekiner är viktiga antioxidanter i te, och i studier fann man att Pouchong te har mer än tre gånger den mängden av dessa föreningar i förhållande till svart te, men något mindre än ovanstående gröna eller Oolong teer.

 

Te från Thailand.

Packas direkt för Barkös Te!

Jag är mycket glad och stolt för att kunna representera Choui Fongs fantastiska teer i Sverige! De har fått många fina priser och är mycket omtyckta.

Teer direkt från norra Thailand.

Nyhet! Pouchong Oolong Te, Ekologiskt

Grönt Thai-Te Ekologiskt

Jin Xuan Oolong Te

Ruanzhi Oolong Te

Läs mer under fliken "Te sortiment" - "Thailand Te sortiment"

Fantastiska kvalitets-teer till ett mycket bra pris!

Te-odling i norra Thailand Te-odling i norra Thailand Besök av Choui Fongs odlingar i norra Thailand.