Fakta om Sri Lanka

Ceylon-te är berömt över hela världen.

Teerna från Sri Lanka delas in i distrikt efter höjd över havet. Längst ner, t.ex. Ruhuna, får teet en kraftig och fyllig arom som passar bra till frukost te.

Te från mellannivån är bra te med ren smak, med milda aromer, t.ex. Kandy, som passar från morgon till eftermiddag.

Den översta nivån ger mycket fina teer. Klimatet är svalare och det växer långsamt vilket låter bladen utveckla många fina smaknyanser. Några exempel på dessa är UVA, Dimbula och Nuwara Eliya. Dessa passar bra från fm. till kväll.

Sri Lankas Historia

Sri Lankas historia är lång och innehållsrik. Pga. sitt läge och rikliga naturtillgångar har det varit eftertraktat av många. Först var det olika kungar som slogs om makten, sedan har Holländare, Portugiser och Engelsmän varit där. T.o.m. Danskarna gjorde försök att inta ön.

Där är en fantastisk natur och ett rikt djurliv, med fina nationalparker och har man tur kan man få bla. uppleva vilda Leoparder på ganska nära håll.

Sri Lanka som semestermål

Som semestermål, tycker jag, efter mina 33 besök, att det är det mest intressanta land man kan åka till. Det finns fina hotell vid stranden för dem som gillar sol och bad. Det är sedan nära till höglandet där högsta punkten är Pidurutalagala 2524 m.ö.h.

Här finns också de fina te-odlingarna. De flesta pratar bra engelska och det är lätt att åka runt med buss, tåg eller hyrd bil.

Man bör dock hyra bil med chaufför, då trafikmiljön är annorlunda än i Sverige.
Det finns mycket information att hämta på internet och jag kommer skriva mer med tiden.

Har ni några frågor skicka bara ett mail till eller ring mig.

Sigiriaklippan
Teprovning Teprovning Teprovning Teprovning Teprovning Teprovning hos Tea Tang
Totalsumma:
    Till kassan
    (0)