Om mig…

Redan sommaren 1972 väcktes mitt te intresse. Det var en kusin som fick oss att inse att det fanns något annat än tepåsar. När vi då upptäckte att det smakade så mycket bättre att brygga teet i en kanna, så fortsatte vi att prova olika sorter.

Vi startade SVENSKA TEKLUBBEN

På våren -73 startade Vi, min bror, en kusin, en kompis och jag, SVENSKA TEKLUBBEN. Vi studerade teets historia och provade olika sorters te från Ceylon, Indien, Kina mm.

Totalt var vi ca 150 medlemmar och hade även en klubblokal i Nässjö där vi träffades.

Vi fick kontakt med Sveriges största te expert, Otto Wigardt, som skrev ett flertal böcker om te. Genom honom lärde vi oss mycket om teet. Vernoon Mauris, som var te ansvarig på Kooperativa Förbundet, gav oss också mycket med information.

Resor till Sri Lanka

Tack vare teet och Otto Wigardt, gjorde vi vår första resa till Sri Lanka våren 1977. Där fick vi för första gången se hur teet växer och förädlas i verkligheten. Det var en stor upplevelse. Vi lärde känna många trevliga människor där, så redan året därpå var vi tillbaka med ytterligare några kompisar, efter att ha läst en studiecirkel om Sri Lanka. Då gjorde vi ett besök på The Ceylon Tea Research i Talawakele. 

Arbetet tog allt mer av vår tid och Teklubben blev vilande, men te intresset har hela tiden funnits och sammanlagt har jag besökt Sri Lanka 33 gånger.

Min vision

Jag vill sprida min kunskap om Teet och även om Sri Lanka, som ligger mig varmt om hjärtat.

Till att börja med kommer jag erbjuda 100 % rent Ceylon-Te av högsta kvalitet. Jag var själv och köpte in det på Sri Lanka, direkt av Tea Tang.

Min vision och målsättning är att göra teet mera tillgängligt, där det blir naturligt att brygga te i kanna, i hemmet, på café, hotell och restauranger mm. D.v.s. få en bättre te-kultur i Sverige.

Nu kan jag erbjuda Te provningar, utbildning och även Te resor till Sri Lanka. Kontakta mig gärna!

Kaj Barkö

Ruhuna Te Ruhuna Te Ruhuna Te Ruhuna Te Ruhuna Te Teodling Ruhuna distriktet Sri Lanka
Teplockare Teplockare Teplockare Teplockare Teplockare Teplockare i Ruhuna
Barkös Te på Sri Lanka
Totalsumma:
    Till kassan
    (0)